top of page

๐—ก๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐˜€๐—ฒ ๐—ฏ๐—ผ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐˜‡๐—ถ๐—ท๐—ป ๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—น๐—ฑ๐—ธ๐—ฎ๐—บ๐—ฝ๐—ถ๐—ผ๐—ฒ๐—ป๐—ฒ๐—ป!

๐——๐—ถ๐—ฒ ๐—บ๐—ผ๐—ฒ๐˜ ๐—ท๐—ฒ ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป, ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜ ๐—ณ๐—ฟ๐—ฎ๐—บ๐—ฒ๐—ป!



Agractie wil een eind maken aan het framen van de Nederlandse land-, tuin- en akkerbouw! Dat uitgerekend politieke partijen framing gebruiken om stemmen te werven voor de aanstaande verkiezingen vinden wij zeer kwalijk. Partij voor de Dieren spant hierin de kroon met hun campagnevideo! Onze Nederlandse boeren voldoen aan alle strenge eisen wat betreft dierwelzijn, klimaat en uitstootplafonds. Zij werken hard om eerlijk, duurzaam, veilig en gezond voedsel te kunnen produceren. Toch worden zij door de PvdD weggezet als milieuvervuilers, gifstrooiers en dierenmishandelaars.


Volgens de PvdD is de landbouw een ramp voor de biodiversiteit in de natuur en werken de boeren niet samen met de natuur, maar werken haar juist tegen. Wat de PvdD zich blijkbaar niet realiseert is dat juรญst de boer sรกmen werkt met de natuur en alleen door haar optimaal te benutten kan komen tot een goede productie. Dat uitgeputte grond geen goede gewassen voortbrengt en dat gestreste en mishandelde dieren geen zuivel, eieren en vlees produceren.


De Nederlandse landbouw zadelt Nederland op met teveel mest, aldus de PvdD. Maar de PvdD vergeet voor het gemak even dat er zonder mest geen bodemleven, groei van gewassen en planten is (en dus geen CO2 opname!).


De PvdD stelt dat er nog hogere eisen gesteld moeten worden op het gebied van dierenwelzijn, maar opnieuw wordt voor het gemak even vergeten dat hogere eisen automatisch een (fors) hogere kostprijs met zich meebrengen. Dit betekent dat de supermarkten vol komen te liggen met voedsel van buiten Nederland (welke dus aan fors lagere eisen hoeft te voldoen), รณf dat het voedsel in de supermarkten flink duurder wordt voor de consument. En die hogere prijs, wil de consument niet betalen. Immers, de burger wil graag โ€˜groenโ€™, maar achter een winkelwagen willen we toch vooral goedkoop!


Zeer kwalijk is dat er in het filmpje van PvdD wederom legbatterijkippen worden getoond, terwijl kippen in Nederland al sinds 2012 niet meer op deze wijze gehouden worden! Framing, die door de Nederlandse burger geloofd wordt, omdat het door een van de bekendere politieke partijen beweerd wordt!


In hun campagnevideo, pleit PvdD voor een krimp van 75% in onze veestapel, zodat we minder land kwijt zijn aan veevoer en er meer ruimte is voor natuur. Maar van natuur kunnen we geen monden voeden en ligt een grote afhankelijkheid van andere landen op de loer. Landen waarbij geen zicht is op kwaliteitseisen en dierenwelzijn. Wereldwijd is er nu al niet genoeg landbouwgrond om alle monden te voeden. Wensnatuur creรซren op de beste landbouwgrond ter wereld is dan van de zotte!


Nederland is enorm bezig met de natuur, onze boeren zijn enorm bezig met de natuur. Maar zonder goed beheer zullen er niet meer weidevogels komen. Vossen, dassen, roofvogels en wilde katten doen dan al onze inspanningen teniet.


Nederlandse boeren zijn meer dan bereid om met een open blik naar de toekomst van natuur en landbouw te kijken. Onze boeren staan open voor innovatie en natuurbeheer. Voor vernieuwingen op het gebied van biodiversiteit en vermindering van gewasbeschermingsmiddelen. Maar dit moet wel haalbaar en betaalbaar zijn! Op dit moment is het dat vaak niet. Door zinloze en ingewikkelde wet- en regelgeving is verandering moeilijk, door hoge kostprijzen en lage opbrengstprijzen innovatie vaak onmogelijk. Geen onwil maar onmacht!


๐˜ˆ๐˜ญ๐˜ด ๐˜ฃ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ฑ๐˜ด๐˜ฑ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ต ๐˜ธ๐˜ข๐˜ด, ๐˜ธ๐˜ข๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜•๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ญ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ด๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ซ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฅ๐˜ฌ๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฑ๐˜ช๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฏ! ๐˜ž๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฅ๐˜ฌ๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฑ๐˜ช๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ, ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ง๐˜ณ๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ!


NB. Omdat wij framende, oneerlijke en onrealistische boodschappen geen extra podium willen bieden, kiezen we ervoor het originele filmpje van PvdD niet te delen.


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page