top of page

Beyond Meat schrapt 200 banen, nu consument dure vleesvervanger mijdt


De Amerikaanse producent van plantaardige vleesvervangers Beyond Meat ontslaat 200 werknemers, een vijfde van het personeel. Het concern schroefde vrijdag ook de verwachting van de netto-omzet aanzienlijk terug. Die komt nu neer op $400 mln tot $425 mln, een vijfde tot mogelijk een kwart minder dan eerder werd voorspeld.


Oorzaak van de problemen is de dalende vraag naar plantaardige vleesvervangers. Door de snel oplopende inflatie kopen consumenten prijsbewuster. In de winkel mijden zij de vaak duurdere vleesvervangers ten gunste van vlees.


Volgens gegevens van marktonderzoekbureau IRI daalde de verkoop van gekoelde vleesalternatieven in de Verenigde Staten de afgelopen twaalf maanden met 11%. Eerder deze maand zei JBS, de grootste vleesproducent ter wereld, dat het de activiteiten van zijn Amerikaanse plantaardige productiefaciliteit Planterra zal stoppen. Vegaburgerfabrikant Impossible Foods ontsloeg onlangs 6% van zijn 800-koppige personeelsbestand, hoewel het claimt dat zijn omzet groeit.


Bestuurscrisis

Ondertussen is het crisis aan de top. Vrijdag kondigde Beyond Meat het vertrek aan van drie van zijn leidinggevenden. De chief operating officer, de chief financial officer en de chief growth officer moeten allen op zoek naar een andere baan. Coo Doug Ramsey werd in september geschorst omdat hij bij een ruzie in de neus van een man had gebeten.


Bij Beyond Meat had in augustus ook al een bezuinigingsronde plaats. De koers van het aandeel daalde vrijdag aan het begin van de Amerikaanse handelsdag met 4,5%, naar zo'n $14. Dat is nog maar een fractie van de $230 die het aandeel twee jaar geleden bereikte, toen zijn beursintroductie enthousiast werd ontvangen. Sinds juni 2021 maakt de koers van de aandelen een duikvlucht.


Lees het volledige artikel: https://fd.nl/bedrijfsleven/1454741/beyond-meat-schrapt-200-banen-nu-consument-dure-vleesvervanger-mijdt-ioj2aa7JesCQ?utm_medium=social&utm_source=twitter&utm_campaign=earned&utm_content=20221015

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page