top of page

Criminelen aan tafel bij Carola

Erwin Vermeulen, een dierenextremist, inbreker en werkzaam bij de dierenextremistenorganisatie Animal Rights blijkt regelmatig aan tafel te zitten met het ministerie van LNV om mee te praten over het dierenwelzijnsbeleid in Nederland. Woensdag 25 september nog, was hij bij een gesprekstafel over dierenwelzijn, georganiseerd door het ministerie én in aanwezigheid van minister Carola Schouten.

Het is de waanzin ten top, een grof schandaal en een mes in de rug van boeren dat dit soort lieden wordt uitgenodigd om mee te praten over beleid. Vermeulen is al meerdere malen gearresteerd voor dierenextremistische acties. Deze week nog werd hij aangehouden toen hij samen met Peter Janssen, beter bekend onder de naam Vegan Streaker, aan het inbreken was bij konijnenhouder Henk Oonk in Vragender. Hoe is het mogelijk dat onze overheid criminelen als Vermeulen beschouwt als volwaardige gesprekspartners? Wat is er in hemelsnaam aan de hand bij ons landbouwministerie dat zij mensen, die inbreken en boeren intimideren, serieus neemt? Minister Carola Schouten zou hier een stokje voor hebben moeten steken en hebben moeten zeggen: “Dit gaan wij niet doen”.

Varkenshouders die de wet hebben overtreden mogen van Schouten niet deelnemen aan de Subsidieregeling sanering varkenshouderij, maar iemand die bij boeren inbreekt, mag wel meepraten over dierenwelzijnsbeleid? Boeren worden in Nederland door de overheid behandeld als criminelen, en de echte criminelen mogen aan tafel meepraten bij diezelfde overheid. Het is ongelooflijk en de wereld op zijn kop. En ik snap ook niet dat de andere mensen die hebben deelgenomen aan de gesprekstafel Dierenwelzijn, niet hebben ingegrepen en waarom is niet iedereen massaal weggelopen toen ze Vermeulen aan de tafel zagen zitten? Of geëist: 'Hij eruit of wij eruit'. Ik hoop en verwacht dat de Tweede Kamer, minister Schouten zo snel mogelijk op het matje roept en hier Kamervragen over gaat stellen. En dat het haar en haar ministerie verboden wordt om Vermeulen, of welke gearresteerde extremist dan ook, ooit nog uit te nodigen om mee te praten over beleid. Of gaat minister Ferd Grapperhaus binnenkort ook Willem Holleeder uitnodigen om aan tafel te schuiven om mee te praten over het beleid van Justitie en politie? Ons land wordt steeds gekker. Dus het zou zomaar kunnen, als er niet snel wordt ingegrepen.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page