top of page

"De Nationale Week van het Vlees."

De "Nationale Week zonder Vlees" zit er nu bijna op. Even checken op hun site en sociale media pagina's. Er hebben zich 9088 mensen aangemeld voor een "Week zonder vlees". De pagina heeft 704 volgers op Twitter en 11.356 "vind ik leuks" op Facebook. Ik hoop voor alle deelnemers dat ze er een goed gevoel aan hebben overgehouden. Maar zet je het af tegen de dik 17 miljoen inwoners in dit landje? Dan lijkt maar gekruimel in de marge. Veel geschreeuw en weinig wol.




Nu wij. En met wij bedoel ik de carnivoren onder ons. Misschien willen wij ook wel een eigen week? De "Nationale Week van het Vlees". Waarom ook niet? Want om het maar eens mooi te zeggen:

"De Nationale Week van het Vlees."

Een breed gedragen initiatief van verscheidene partners uit de voedselindustrie. Vlees eten blijft een goede bijdrage aan een gezond voedingspatroon. Het eten van vlees of vis samen met voldoende groente, fruit en zuivel zorgt voor een goede, lekkere en gevarieerde maaltijd. Want vlees is is niet saai, smakeloos of ingewikkeld. Samen vlees eten is lekker en gezellig. Het is een kleine moeite en het heeft een positieve impact op mens en milieu. Zolang men het maar met beleid eet. Kilo's vlees eten is niet nodig.

Gewoon kleine hoeveelheden van de betere slager of supermarkt zijn beter en gezonder voor de mens en milieu dan verscheidene voorverpakte en voorgeprakte (vegetarische) maaltijden.

Want vlees, geproduceerd door onze eigen Nederlandse boeren, met verstand van zaken, heeft relatief gezien het laagste impact op het milieu, wereldwijd gezien. En dat mag rustig meer worden gewaardeerd.

Dus doe mee aan de "Nationale Week van het Vlees"!

We moeten alleen nog even een datum zoeken. Iemand een suggestie? Er is maar één week "op" dus er zijn nog heel veel weken over. Of doen we gewoon simpel. En maken we er voor het gemak maar de, "Nationale 51 Weken van het Vlees" van.....

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page