top of page

Dierenactivisten doen zich mogelijk voor als controleurs om stallen te betreden

De Duitse keten controle instantie QS Qualität waarschuwt veehouders dat in de afgelopen dagen diverse veebedrijven door onbekenden zijn bezocht. De bewuste personen hebben ze gepresenteerd als controleur van een kwaliteitsborgingssysteem. Op deze wijze proberen deze personen zich ongeoorloofd toegang te verschaffen tot de stallen. Volgens QS Qualität is waarschijnlijk sprake van dierenbeschermingsactivisten.


Een veehouder in het Noordwesten van Duitsland kreeg deze week argwaan toen twee personen bij hem aanklopten en zich voordeden als controleurs. Het duo wilde zo ongeoorloofd toegang krijgen tot de stallen. De veehouder weigerde dit en sommeerde het tweetal te vertrekken.


Direct contact

Veehouders bij wie onbekende personen aankloppen en zich vervolgens voordoen als controleur krijgen het advies om direct contact op te nemen met de betreffende controlerende instantie om te informeren of zij daadwerkelijk opdracht hebben gegeven voor een audit. Controleurs dienen zich sowieso te kunnen identificeren en komen veelal op afspraak.


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page