top of page

Dierlijke of plantaardige eiwitten, daar zit nogal een verschil in



Eiwitten zijn de belangrijkste bouwstenen voor ons lichaam. De eiwitten uit onze voeding helpen ons om constant nieuwe eiwitten aan te maken, die essentieel zijn voor ons lichaam. Het is dus belangrijk om dit voldoende binnen te krijgen om gezond te blijven. Wat zijn de verschillen tussen dierlijke en plantaardige eiwitten?

In het interview met diëtist Erica Slof legt ze uit dat vlees, afkomstig van varken, rund en kalf, past in een gezond en uitgebalanceerd voedingspatroon. “Vlees is een bron van essentiële bouwstoffen en bevat onder andere goed opneembare en kwalitatief goede eiwitten, ijzer, vitamines B1, B2 en B12, calcium en jodium.

Dierlijk eiwit is een complete eiwitbron, omdat het vaak alle benodigde essentiële aminozuren bevat. Plantaardige eiwitten hebben vaak maar in beperkte mate één of meer essentiële aminozuren en verteren minder goed. Ze zijn daarom geen complete eiwitbron. Als je vegetarisch eet moet wel 30 procent meer plantaardige eiwitten eten om dierlijke eiwitten te kunnen vervangen.

Als je meer wilt weten lees dan het uitgebreide interview met Erica, hier op Vlees.nl, en check onze informatie over bouwstoffen en ook over voedingswaarde van vlees.

Bron : https://www.vlees.nl/blog/verschil-dierlijke-en-plantaardige-eiwitten/

60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page