top of page

Esther Ouwehand, zonder dieren heb je geen kringlooplandbouw

BLADEL - Een biologische melkveehoudster richt zich tot Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren. ‘Jij wil liefst iedereen van het vlees af’.


Yvonne van Spreuwel Meijer



Beste Esther. Jij zegt dat je kringloopboeren wilt helpen, maar waarom heb je je ten tijde van de fosfaatreductie niet ingezet om de biologische en biodynamische koeien te redden van het slagersmes? Het zijn toch de sectoren waar jij je hard voor wilt maken? Tegelijk wil je liefst iedereen van het vlees af door middel van de vleestax.


Mooie diepstrooisel stal

Je wilt boeren helpen om te verduurzamen. Ga je je dan ook inzetten om die niet diervriendelijke emissiearme stallen verplichting voor 2024 van tafel te krijgen? Zodat wij straks onze oude afgeschreven stal tot een mooie diepstrooisel stal mogen verbouwen voor onze dieren, om zo in de toekomst over hoogwaardige stromest te kunnen beschikken? Om maar even in het kader van de kringloopgedachte te blijven. Daarbij scheelt ons dat een grote investering in een gevaarlijke vloer. Zodat wij niet klem komen te zitten tussen een onhoudbaar veehouderij systeem en de bank.

Je wilt 1 miljoen huizen bouwen omdat dat de biodiversiteit ten goede komt. Die twee dingen gaan niét samen én dat weet je best. Maar jij hebt jonge stemmers en die zijn gevoelig voor de belofte van woningen. Ook vind je het best dat kustlijnen en weilanden vol geplempt worden met zonnepanelen en windmolens niet echt goed voor de beschermde vogels en beschermde flora en fauna zou ik denken?


Het levende vee van onze stoppende boeren zal zijn weg vinden richting Azië en China zodat er daar op véél minder diervrien­de­lij­ke en veilig gecontro­leer­de wijze voedsel gemaakt zal worden

Yvonne van Spreuwel Meijer


De coronacrisis die zijn oorsprong vindt in China, waar op vele malen grotere schaal vee wordt gehouden, leg jij op last van schouders van de Nederlandse boeren. Daarmee ga je écht te ver.

Als je écht zo bang was voor ziektes dan moesten ze iets doen aan de rattenplagen die in de rioleringen zitten in de steden, voornamelijk in Den Haag, Hilversum en omstreken. Daar komen ziektes van.

Maar je dramt net zo lang door voor een krimp van 75 procent van onze landbouwdieren tot jij met je elitaire aanhang de laatste boer ons land uit geplaagd hebt. De stal inrichtingen, en nog erger, het levende vee van onze stoppende boeren zal zijn weg vinden richting Azië en China zodat er daar op véél minder diervriendelijke en veilig gecontroleerde wijze voedsel gemaakt zal worden. Daar komen ziektes van.


Subsidieslurpend

Maar jij en de green deal subsidieslurpende Postcode Loterij, Natuurmonumenten en Unilever, jouw vegetarische slager vriendin Thieme & BV Korteweg hebben daar weinig boodschap aan, want het gaat jullie niet om dierenwelzijn.

Succes met het legen van de subsidiepot. In 2030 drink je printmelk en eet je printvlees. Ik hoop dat er dan nog Nederlandse grondstoffen zijn om de printer bij te vullen. Dan praat ik over groenten, aardappelen en peulvruchten, die groeien van mest - stront vruchtbaar voor bodem en plant.

Maar jij met je stadse fratsen hebt niet begrepen dat we zonder dieren niet aan dat dure woordje kringloop kunnen doen.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page