top of page

“Eyeopener”

Is de term die ons aller Wakker Dier regelmatig in haar berichtgevingen bezigt, om zo vanuit de grachtengordel de consument in te prenten hoe slecht de boeren hier wel niet voor hun vee zouden zorgen. Het begrip “megastallen” is hierin een steeds wederkerend onderwerp.


Als Wakker Dier nou echt zo “wakker” zou zijn, zou ze zich ook (eerst) eens kunnen verdiepen in de grootschaligheid hoe dieren in andere contreien worden gehouden, waar het woord “dierenwelzijn” in woordenboeken nog niet eens voor komt. Gezien hoe dit wakkere dier zich hier zo tegen onze boeren afzet, zou het haar sieren zich daar eerst eens wat beter over te buigen.

Als Wakker Dier haar naam als zijnde “Wakker” eer aan wil doen, zou het een idee kunnen zijn om de consument aan te sporen om vooral voor Nederlandse producten te kiezen, die veilig zijn, antibioticavrij en waar het dierenwelzijn als hoogste gewaarborgd is, om zo ook consumenten te attenderen om geen goedkope- en ongecontroleerde vleesproducten te kopen die van overver komen.

Zou het geen goede investering zijn voor Wakker Dier, om daar straks hun te verkrijgen donatie van de PostcodeLoterij voor aan te wenden, om eens wat meer kennis te vergaren over een onderwerp welk hun dagelijks bezighoudt ? Moeten onze boeren immers elke dag, en dat zonder donaties van buitenaf.

Zou dat voor Wakker Dier geen mooie (ook nog eens gratis) #eyeopener zijn ?

Bron foto; fb pagina Wakker Dier


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page