top of page

FDF steunt Nederweertse familie tijdens aangekondigde Animal Rights bijeenkomst

Animal Rights gaat zaterdagmiddag 12 juni een wake houden bij het varkensbedrijf in Nederweert waar 1 juni bij een grote brand 4.600 varkens het leven lieten. Om de getroffen familie het gevoel te geven dat ze er niet alleen voor staan en hen een steun in de rug te geven roept Farmers Defence Force (FDF) haar achterban op om, eventueel met hun tractoren, die middag naar Nederweert te komen.


Animal Rights (AR) kondigt voor zaterdag 12 juni van 13.00 uur tot 15.00 uur een bijeenkomst aan bij het varkensbedrijf aan de Bloemerstraat 15-A in Nederweert. Dit om stil te staan bij de 4.600 varkens die daar dinsdagmiddag 1 juni, bij een grote stalbrand, om het leven zijn gekomen. Kristel Grond, campagneleider AR: „Wij willen voorkomen dat de dieren een statistiek worden. Ze zijn individuen die gruwelijk geleden hebben en wij zullen een laatste eerbetoon aan ze brengen.”


FDF tegenactie

De oproep van AR is voor Limburgse boeren aanleiding om gelijktijdig een actie te houden ter ondersteuning van de ernstig getroffen familie en met hun aanwezigheid tonen dat zij allen achter de familie staan. Op enkele Limburgse boeren appgroepen staat een oproep om zaterdagmiddag 12 juni met tractoren rondjes te gaan rijden in Nederweert. Wat de boeren ook steekt is het feit dat AR daags na de brand, blijkbaar zonder toestemming, het door brand getroffen bedrijf heeft betreden om daar in de uitgebrande stal de dode varkens te filmen.


Geen trauma’s

In een toelichting op de achtergrond van deze actie stelt FDF in haar provinciale appgroep dat het haar te doen is dat dit boerengezin geen trauma’s overhoudt aan de bezoeken van de dieractivisten. „Ze moeten het gevoel hebben dat ze er niet alleen voorstaan. Als de boer ermee instemt gaat de FDF er heen met een verdedigende inzet en zeker niet om het vuurtje aan te steken of te gaan matten.” De regionale FDF woordvoerder onderstreept dat ze deze actie uitvoert met gezond verstand, zodat ze de sector geen kwaad doet. „Het gaat om het signaal, dat zal genoeg zijn voor de activisten om een stap terug te doen”, onderstreept de regionale FDF woordvoerder in de appgroep.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page