top of page

Haarlem gaat het klimaat redden: vanaf 2024 geen reclames meer voor vleesproducten

De gemeente Haarlem gaat reclames voor vlees in de openbare ruimte verbieden vanwege de impact van het product op het klimaat.


Het verbod is, hoe kan het ook anders, een gevolg van een motie van GroenLinks. Dat is namelijk de partij die meent het klimaat te kunnen redden door 'kleine stapjes' te doen waar burgers direct invloed op hebben. Zo zullen er ook meerdere gemeentes zijn die dankzij GroenLinks het licht in het gemeentehuis 's nachts uitdoen of de verwarming van het pand een graadje lager hebben gezet. Maar het feit dat de Haarlemmer er waarschijnlijk geen pond minder vlees door gaat eten, boeit niet. Het gaat immers om het deugen en 'virtue signalling': laten zien voor welke waarden je staat, los van of het daadwerkelijk effect heeft of niet.


En zo kabbelt GroenLinks lekker verder in praktisch alle gemeenteraden waar ze aan de knoppen mogen zitten. Een dagje minder vlees, een minuutje korter douchen en ach, doe eens een extra trui aan in de winter! Zo komen we er wel. En dat zij nog altijd enorme weerstand tegen CO2-neutrale kernenergie hebben, dat zien we dan maar even door de vingers. Het gaat ze namelijk om het creëren van bewustwording. Dat is vrijwel altijd het argument als ze met dit soort onzinnige ideeën op de proppen komen, want stiekem weten zij ook wel dat dit soort ideeën volstrekt onzinnig zijn.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page