top of page

John Arink uit Lievelde legt het nog een keer uit,

,,Het grondwater, luchtkwaliteit, extreem weer. Rij door de Achterhoek. Je moet blind als een paard zijn als je niet ziet dat we een klimaatprobleem hebben.”

Achterhoekse bioboer John zit ook aan tafel bij Remkes: ‘Kennis Caroline van der Plas over landbouw is beperkt’

John heeft 4 bedrijfsvoeringen om aan één maandsalaris te komen. Voor zijn televisie optredens staat een gage van tussen de 1500 en 3000 euro Omroepen moeten onder de nieuwe code vastleggen wanneer en hoe zij gasten, waaronder deskundigen en ‘side kicks’, in onder meer talkshows, financieel tegemoetkomen. Onkosten kunnen sowieso worden vergoed, maar ook hier op basis van een door de omroep goedgekeurde declaratie en onder overlegging van bonnen waaruit de gemaakte onkosten ondubbelzinnig blijken. https://pers.npo.nl/.../regels-voor-betalingen-voor...

https://www.veronicasuperguide.nl/.../bner-zijn-zo-rijk... Wat levert een deelname aan zo’n programma eigenlijk op? Dat achterhalen blijkt niet zo makkelijk. Omroepen en zenders hebben geen prijslijst, en achter de schermen houden de meeste sterren de kaken stijf op elkaar.

Dus je collega's afvallen scoort goed op televisie. Of nou alle wijzen uit het Oosten komen is ook nog maar de vraag. En dan bedoel ik niet Deventer. John haalt vaker de krant of het bloed bij zijn buren onder de nagels vandaan.


Team Avin. Dick.


 

Achterhoekse boer John zit óók aan tafel bij Remkes: ‘Kennis Caroline van der Plas over landbouw is beperkt’


De landbouw in de huidige vorm heeft geen toekomst, zegt een groep boeren in een voorstel aan het kabinet. Eén van hen: de Achterhoekse bioboer John Arink. Hij zat óók aan tafel met premier Rutte en bemiddelaar Remkes. En heeft een heel ander geluid dan de protestboeren die luid hoorbaar zijn.


John Arink uit Lievelde legt het nog een keer uit, op zijn ecoboerderij in het Achterhoekse Lievelde. De overmatige stikstofuitstoot is geen op zichzelf staand probleem, maar een symptoom van een vastgelopen en falend landbouwsysteem.


,,Het grondwater, luchtkwaliteit, extreem weer. Rij door de Achterhoek. Je moet blind als een paard zijn als je niet ziet dat we een klimaatprobleem hebben.”


Kern van zijn filosofie: het huidige gebruik van fossiele brandstoffen is onhoudbaar. ,,In zeventig jaar tijd zijn we zes tot zeven keer zoveel energie gaan gebruiken per kilo product. Kunstmest, krachtvoer, chemicaliën, melkpoeder. De enorme sojavelden in Brazilië die worden ontgonnen, tellen we maar niet mee. We slepen het spul de halve wereld over, voor we het in onze koeien stoppen.”



1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page