top of page

Marianne Thieme meest vliegreislustige fractievoorzitter Tweede Kamer

De Telegraaf kopt met: ’Klimaatkoningin’ Thieme vliegt erop los. Uit het onderzoek van de krant blijkt dat Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren de meest reislustige fractievoorzitter van de Tweede Kamer is. Ze vloog onder andere voor een vegetariërscongres een dagje op-en-neer naar Los Angeles.


De Telegraaf heeft het reizenregister van de Tweede Kamer geanalyseerd en hieruit komt naar voren dat de leider van de dierenpartij in totaal 36 keer naar het buitenland is getrokken. Op de lijst staan vliegreizen naar onder meer de klimaattop in Mexico, filmopnames in Washington en een congres in Georgië. Juist de dierenpartij gaat er prat op dat mensen minder moeten vliegen. In debatten over de luchtvaart gaat het steevast over het klimaat, vogelaanvaringen en het vergassen van ganzen bij Schiphol.


Gevolgen voor werkzaamheden

Bovendien hebben de reizen buiten de vele Haagse recessen gevolgen voor de werkzaamheden van Thieme aan het Binnenhof. Actualiteitenrubriek EenVandaag ontdekte dat de politica amper zichtbaar is door de vele debatten die ze moet missen. Dit jaar verscheen ze nog niet één keer op het politieke toneel.

Fractievoorzitters die even lang, sommigen zelfs langer, in de Tweede Kamer zitten pakken beduidend minder vaak hun koffers. Zo ging D66-leider Alexander Pechtold zestien keer naar het buitenland en PVV-voorman Geert Wilders vijftien maal. SGP-leider Kees van der Staaij lijkt vooral een abonnement op reizen naar Israël te hebben. In totaal ging hij achttien keer over de landsgrenzen voor zijn werk.


‘Veel gevraagd spreker in buitenland’

De dierenpartij verdedigt in De Telegraaf haar reiskampioen en benadrukt dat Thieme de oprichter is van de eerste politieke partij ter wereld die niet ’de kortetermijnbelangen van de mens centraal stelt’.

„Die unieke positie leidt ertoe dat ze een veelgevraagd spreker is in binnen- en buitenland”, verdedigt de partij het reisgedrag van haar voorzitter. „De sterke groei van de fractie bij de afgelopen verkiezingen maakt het mogelijk om aan meer van die verzoeken tegemoet te komen dan in het verleden mogelijk was. Daarbij wordt in elk geval de meest adequate en minst milieubelastende vorm van vervoer gekozen.”


Ultieme doel

Als de PvdD daadwerkelijk alles in het werk wil stellen om maatregelen te nemen tegen klimaat en mensen vraagt om hun levensstijl te veranderen, dan zou de partij juist de nieuwe technologieën in moeten zetten om te communiceren. De partij kiest er echter voor om gewoon ‘old fashion’ te reizen en te vliegen, terwijl ze vleeseters een schuldgevoel aanpraat over het feit dat zij tot de grootste vervuilers behoren. Wederom geeft de PvdD met haar reisgedrag aan dat een vleesloze wereld haar ultieme doel is. Het doel heiligt immers de middelen. Bron : https://www.pigbusiness.nl/artikel/81508-marianne-thieme-meest-vliegreislustige-fractievoorzitter-tweede-kamer/

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page