top of page

Onzinnige Onzin : Columns.

Columns. In de krant. Korte stukjes, meningen, vaak aan de zijkant van een bladzijde. Deze column van een Brabants juffie stond afgelopen week in de kranten. In het dagblad dat vroeger een echte regionale krant was. Maar die nu is opgeslokt door een groot links georiënteerd krantenconglomeraat (Het Algemeen Dagblad). Dat ook nog eens zeven regiotitels in zijn bezit heeft. Zodat het echte regionale bijna in zijn geheel verdwenen is. En het verschil tussen het Brabants Dagblad en bijvoorbeeld de Twentse Courant hooguit een pagina is geworden.

Maar waardoor zo'n Brabants juffie haar ongezouten mening wel landelijk kan verspreiden.

Omdat ze columniste is. En dus betaald wordt om een hoekje in de krant vol te typen.

Ook al heeft ze geen verstand van de situatie die ze beschrijft.

Toch durft ze het Nederlandse boeren "georganiseerde criminaliteit" te noemen. Laat dat even goed tot je doordringen. "Georganiseerde criminaliteit".

Boeren vergelijken met drugsbendes, lachgashandelaren, huisjesmelkers, mensensmokkelaars, bonafide zorgbureautjes, zwartwerkers en mondkapjesdealers? Dat is lef hebben!

Boer Jan uit de polder vergelijken met Willem Holleeder en Ridouan Taghi!

Met cavia Bobby, hond Roef, een man, een hypotheek en een vaste baan lijkt ze me niet echt het ondernemende type.

Zij hoeft niet 24/7 klaar te staan om te voeren en te verzorgen. Haar pensioen wordt gewoon opgebouwd. Ze loopt geen enkel risico.

Ze heeft vakantiedagen en krijgt vakantiegeld. Geen last van weer of wind. Droogte, storm of regen.

Nul controle van talloze (ambtelijke) instanties die zeggen hoe jij je werk moet doen. Geen papierwinkel waar zelfs echte boekhouders nog af in toe in kunnen verdwalen. En bij ziekte krijgt ze gewoon doorbetaald.

Maar ze durft hardwerkende agrarische ondernemers wel criminelen te noemen! De prinses op de erwt die het zonder haar Jumbo of Appie nog geen week vol kan houden en dan in diezelfde collumns waarschijnlijk zal schreeuwen om voedsel! En waar het vandaan moet komen maakt niemand dan ook maar iets uit!

De columnist als wereldverbeteraar.

Het mag gewoon. We wonen tenslotte in een vrij land. En ik ben zelf zo af en toe niets beter. Maar een hele beroepsgroep wegschrijven als zijnde een criminele organisatie? Ik zou niet durven. Dat is echt iets voor een columniste van het Algemeen Lachblad.

Een krant vullen met je eigen woorden is niet zo moeilijk. Daar heb je weinig kennis voor nodig. Hooguit 2 vingers en een toetsenbord. Maar een bord vullen met voedsel? Daar heeft ze misschien dan toch een punt van waarheid.

Want een bord vullen met goed en gezond voedsel? Probeer het maar eens. Dat is pas echt, crimineel moeilijk.....

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page