top of page

Pietertje...

Pietertje is een veldmuis. Knap, aardig, en een gerespecteerd muisje in zin omgeving. Hij laveert graag tussen de langer worden de halmen van het goudgele graag, opzoek naar de ware liefde.


Elk jaar trekken muizen, ratjes, slangen en vogels massaal naar het graan om wintervoorraden in te slaan om hun gezin, dat onze Pietertje nog geen heeft, meneer is een laatbloeier, te voorzien in de winterslaap.


En dan, terwijl hij langs de slootrand huppelt, ziet hij haar, aan de ander kant. Het mooiste muizenmeisje dat hij ooit heeft gezien. Zijn buikje kriebelt raar, het is geen honger, die kent hij wel, nee, dit is iets anders. Zijn kleine muizenhartje draait overuren. Hij huppelt via de slootrand omlaag. Zij heeft hem ook gezien en heeft de zelfde, vreemde gevoelens. Met een smal strookje water tussen hen in, staren ze elkaar minuten lang aan. Het duurt dan ook niet lang, of ook bij hen kroelen kleine minimuisjes in een nestje rond.

Weken gaan voorbij en de baby muisjes groeien als kool.

Wat de arme Pietertje niet weet, is dat op enkele kilometers afstand, de boer, en eigenaar van het land, zware machines inzet om het graan van het land te halen. Zware trekkers en een enorme Combine rijden de akker op. Motoren zwoelen aan en de oogst begint.

Zware roterende messen snijden het graan af en via een worm word al dat er tussen zit naar binnen geslokt, waar het wordt gescheiden, vermalen en de overige restanten achteruit de combine worden uitgeworpen. Niets ontzielend, zonder enige vorm van genade. Moordlustig.


Verderop is Pietertje met zijn kinderen aan het spelen bij een modderige poel tussen de gewassen, als de grond hevig begint te trillen. Een monsterlijk geluid, onheilspellend in toon, zwelt aan. De muizen beginnen in paniek te rennen, maar allemaal de verkeerde kant uit. De machine slokt ze op, een voor een. Ook een adder wordt meegesleurd de combine in... Messen doen hun werk, zeven, zeven en verpulverende walsen vermalen al dat in hun weg komt.


Als de machines klaar zijn, zijn 1.2 miljoen insecten dood, 100.000 veldmuizen, enkele slangen, ratjes, een mol, twee dassen en is het veld leeg...kaal gevreten door deze monsterlijke moordenaar.


Elk jaar weer, vinden miljarden dieren de dood om vegans van hun prakjes te voorzien. 2.8% per 100 gram proteine meer dan vleeseters verantwoordelijk zijn.

Dus, herkauwers...think twice, eat meat. Save Pietertjes!

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page