top of page

POLITIEK‘Stikstofcrisis’ piept en kraakt aan alle kanten



Alhoewel er nog altijd politici ter linkerzijde denken dat ‘wetenschappelijk’ onderzoek nooit betwist mag worden, piept en kraakt de hele stikstoftrein. Alleen met intimidatie, list en bedrog is de trein nog op de rails te houden. Provincies liggen zelfs dwars omdat zij zien dat de plannen niet realistisch en onuitvoerbaar zijn. Bisschop van de SGP hield een vlammend betoog en riep op om ook naar alternatieven te kijken en wees op het onbetrouwbare karakter van de manier waarop de overheid nu acteert.


Pieter Omtzigt ‘ontdekte’ dat volgens het RIVM de Waddeneilanden zwaar gesaneerd zouden moeten worden terwijl er daar, met uitzondering van Texel, geen veehouderij is. Oorzaak is het feit dat het model van het RIVM ervan uitgaat dat er ook ammoniak uit zeewater komt, wat dan weer op de Waddeneilanden terecht komt. In april 2021 is het RIVM hierop gewezen waarna het ruiterlijk heeft toegegeven dat dit een foute aanname is. Desondanks is ‘de kaart’ uit juni 2022, dus ruim een jaar later, niet aangepast en staan de Waddeneilanden nog altijd donkerrood ingekleurd.


Omgekeerd is op de nieuwste kaart te zien dat Gelderland recent juist flink is aangepast. Omtzigt verdenkt de makers van de kaart (het RIVM) van politieke beïnvloeding, omdat er bij een eerdere versie van de kaart veel meer gebieden ‘slecht’ uitkwamen. Dat werd uiteraard glashard ontkent, dus kennelijk is exact binnen de provinciegrenzen een ander rekenmodel gehanteerd dat weer niet geldt voor andere provincies. Waarom is dan onduidelijk.


Enkele deskundigen hebben in opdracht van D66 eind 2020 onderzoek gedaan en kwamen tot de conclusie dat het model van het RIVM niet kán kloppen. Zij hebben dat keurig gemeld in een rapport, maar er is vervolgens álles aan gedaan om dat rapport te laten ‘verdwijnen’, want het zou Baudet in de kaart spelen… Zo werkt wetenschap dus bij D66.


Wouter Aukema ontdekte dat in een stal in Vlagtwedde onmogelijk 600 koeien konden staan, zoals in de data die als basis dienen voor het RIVM-rekenmodel blijkt. Navraag leerde dat er ooit 170 koeien hebben gestaan, maar dat inmiddels alle koeien zijn verdwenen.


De kramp waarin voorvechters van de ‘stikstofcrisis’ inmiddels zijn gekomen, omdat ze weigeren te accepteren dat zaken niet kloppen met het model van het RIVM, leidt uiteindelijk tot ordinaire scheldpartijen. Zo noemde Klaver de leidster van BBB Caroline van der Plas ‘vergif’ en suggereerde hij dat ze corrupt zou zijn.

Als u een buitenlander moet uitleggen dat we in Nederland overdag 100 km/h rijden omdat uit modellen is gebleken dat de koeien teveel stikstof uitstoten en daardoor de bouw stil ligt zal hij meteen begrijpen dat er iets goed mis is in Nederland.


Bron : https://indepen.nl/stikstofcrisis-piept-en-kraakt-aan-alle-kanten/

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen

Opmerkingen zijn niet geladen
Het lijkt erop dat er een technisch probleem is opgetreden. Probeer nogmaals verbinding te maken of de pagina te vernieuwen.
bottom of page