top of page

PvdD-leider Esther Ouwehand tijdelijk uit Tweede Kamer wegens overbelasting

Partij voor de Dieren-leider Esther Ouwehand trekt zich tijdelijk terug uit de Tweede Kamer. Ze is overbelast, meldt haar partij in een verklaring op de website.


Christine Teunissen neemt het fractievoorzitterschap waar, waarschijnlijk tot eind januari. Daarna denkt Ouwehand weer aan het werk te kunnen.


Als Kamerleden ziek zijn, kunnen ze tijdelijk vervangen worden. Eva Akerboom, die de vacante Kamerzetel zal innemen, wordt volgens de partij ‘zo snel mogelijk beëdigd’.

Ouwehand is niet de eerste politicus die ziek is geworden door de hoge werkdruk. Vorig jaar kreeg minister Bas van ’t Wout van economische zaken een burn-out en kwam er op dat ministerie een extra staatssecretaris ter ondersteuning. Ook Kamerleden als Pieter Omtzigt, Arno Rutte (VVD)en D66’er Rens Raemakers moesten het langere tijd wat rustiger aandoen. Die laatste waarschuwde dat burn-outs in Den Haag ‘op de loer liggen vanwege een groot verantwoordelijkheidsgevoel’ dat Kamerleden vaak hebben.


Kamervoorzitter Bergkamp zei vorig jaar dat hard werken in Den Haag ‘erbij hoorde’. Maar zij nam zich wel voor om de werkdruk te verlagen. “Een balans tussen werk en privé is belangrijk, voor iedereen en ook voor Kamerleden.” Ook haar voorganger Khadija Arib maande Kamerleden al om te proberen het af en toe wat rustiger aan te doen. “Wees alstublieft zuinig op elkaar en op jezelf.”



1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page