top of page

RIVM trekt zich terug uit stikstofdossier

Zoals we al eerder berichtten is het zeer opvallend dat het RIVM zich van de inmiddels beruchte stikstofkaart in een bijlage terugtrekt van de stikstofkaart zelf. Een knap staaltje research van Prof. Jaap Hanekamp, want wie leest nu nog de bijlage? Ook werden wij getipt dat volgens de fauna kaart van de provincies wel héél bijzondere vogels beschermd moeten worden. Zo duikt op sommige plekken plots de ‘tapuit’ op, een middelgrote zangvogel die op de Afrikaanse savannen overwintert. De tapuit is in Nederland vrijwel verdwenen, er is nog een geschatte populatie van 250 broedparen. Ze zijn verdwenen door met name eieren die niet uitkwamen en vossen die de broedsels leegroofden. Valt u iets op? Stikstof is niet de oorzaak, en de boer ook niet!


Maar het vormt wel de kapstok om boeren te willen uitkopen of beperken in hun beroepsuitoefening. Er staan keurig hokjes van 1 vierkante meter ingekleurd waar die tapuit (een trekvogel met vleugels) zou zitten, terwijl uit controle van die gegevens, door fauna experts waarmee wij in contact zijn, al sinds de zestiger jaren van de vorige eeuw geen tapuit meer is waargenomen. De boer betaalt het gelag.


Onze overheid doet het voorkomen alsof de bevindingen en berekeningen van het RIVM de basis vormen voor de stikstofkaart, dat is echter nadrukkelijk niet het geval. Het RIVM geeft juist aan dat er geen enkele conclusie kan getrokken worden op basis van de stikstofkaart. Voor wat betreft de fauna is het zeer bedenkelijk te noemen dat boeren broedende tapuiten moeten gaan beschermen door de koeien uit de wei te halen.


Het RIVM wordt niet voor de eerste keer openlijk misbruikt door de huidige overheid om de wetenschappelijke kaart te trekken, terwijl die er helemaal niet is. We zagen het eerder bij WOB-onderzoek over de vermelding van absolute coronabesmettingen, bij de anderhalve meter en de mondkapjes, allemaal thema’s waarvoor geen enkele wetenschappelijke onderbouwing is en waarbij het RIVM zich terugtrok, alleen helaas niet publiekelijk. De overheid deed het echter voorkomen alsof ‘de wetenschap’, en dus het RIVM, de basis zou zijn voor de maatregelen.


Wij kunnen ons niet anders voorstellen dan dat er bij het RIVM of bij de provincie mensen werken die weten dat ze in opdracht doelbewust gegevens en berekeningen manipuleren en daarmee de werkelijke wetenschap geweld aandoen. Medewerkers die tegelijkertijd ook een gezin te voeden hebben en een hypotheek die betaald moet worden. Indepen is op zoek naar klokkenluiders, huidige of ex-RIVM- of overheidsmedewerkers die van de hoed en de rand weten en in gewetensnood zijn gekomen. Want zeg nou zelf, een boerengezin de vernieling injagen omdat er óóit, in een heel ver verleden een tapuit op het erf van die boer huisde kan niet goed voelen, zeker niet als u zelf dat hokje rood heeft ingekleurd. Discretie is gegarandeerd!



https://indepen.nl/rivm-trekt-zich-terug-uit-stikstofdossier/

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page