top of page

Tjeerd de Groot (D66) wil graag de nieuwe landbouwminister worden.


Door de uitspraak twee jaar geleden om de veestapel te halveren , kwamen de boeren in actie. Protest na protest volgden elkaar op. Nu D66 na de VVD de grootste partij is geworden, houden veel boeren hun hart vast. Op Twitter en Facebook spreken zij hun zorgen uit. Iedereen is bang dat halvering van de veestapel nu onomkeerbaar gaat worden. Maar gaat dit ook gebeuren als Tjeerd de minister van landbouw gaat worden?. In een artikel uit vakblad "Boerderij" heeft Mark Rutte duidelijk aangegeven dat een halvering van de veestapel onzinnig is.


Er hangt natuurlijk ook een zeer hoog prijskaartje aan om de veestapel te halveren. De agrarische sector is goed voor een omzet van ca. 96 miljard euro per jaar. Dat hang je niet zomaar aan de wilgen. De agrarische sector is met zijn veestapel te belangrijk om zomaar te gaan halveren. De hoop is erop gevestigd dat de heer Rutte zijn woord houdt. Echter blijven de zorgen groot, het zou niet de eerste keer zijn dat Rutte zich niet aan zijn woord heeft gehouden. Ik verwacht dan ook nog een roerige tijd waarin de agrarische sector "Farmers Defence Force" nog hard nodig zal hebben.


Wat voor de agrarische sector ook een must is, is dat zij toenadering blijven zoeken met de burgers. Dit kan doormiddel van social media, maar ook door het organiseren van open dagen en het uitnodigen van schoolkinderen. Neem dus contact op met scholen in uw buurt om hun een rondleiding te geven op uw mooie bedrijf. Draai mooie video dagboeken waarin u uitleg geeft over de dagelijkse werkzaamheden en plaats deze online, of stuur ze ons toe. Het is zaak dat wij de burgers uitleggen hoe het allemaal werkt. Het is voor u heel normaal en vanzelfsprekend om uw dagelijkse werkzaamheden uit te voeren, maar burgers hebben echt geen flauw idee wat de werkzaamheden zijn en waarom u bijvoorbeeld een kalf niet bij de koe laat. Of waarom een varken in een kraamkooi ligt. Verspreid dus de informatie die voor u begrijpelijk is, maar voor de burger eruit ziet alsof het zielig is. Hiermee creëert u begrip en respect van de burgers. Daar moeten we op inzetten. Succes allen, en laten we er vertrouwen in blijven houden dat het goed komt.


Team Avin. Hans Ubbink.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page