top of page

Valt het nog uit te leggen?

Nee toch? Halverering van de veestapel. Duizenden hectares gezonde grond volzetten met zonnepanelen. Miljoenen subsidies voor vergroening gaan naar (buitenlandse) projectontwikkelaars of investeringsmaatschappijen.

Windmolens in Nederland, eigendom van een Zweeds bedrijf, verkocht aan een Duits bedrijf voor stroom van fabrieken in België. Windmolens in Nederland. Voor de datacentra van de grote Amerikaanse Goochelzoekmachine.

Slecht 4 procent van onze electriciteit wordt nu met zon of wind "groen" opgewekt. En ons electriciteitsnet kraakt nu al aan alle kanten. Duizenden hectares grond moeten bouwrijp worden gemaakt voor woningbouw. Duizenden hectares grond gaan naar nieuwe industriegebieden. Duizenden hectares (goede) grond worden omgezet in natuur.


Nederland is te klein voor al deze wensen. Nederland is te vol voor al deze wensen. Nederland is hartstikke gek met al deze wensen.

En dat terwijl de oplossing zo simpel is. Blijf niet aan dat dode paard achter die "groene" wagen trekken. Span eens een fris paard voor de wagen!!

Want met het weggooien van al dit "boerenbadwater" gooi je ook het kind weg!

De Nederlandse agrarische sector heeft de tweede grootste omzet van de wereld Nederland exporteerde in 2020 voor 95,6 miljard euro aan landbouwgoederen. Maar!

En we importeren veel, bijvoorbeeld cacao. Grondstoffen die hier verwerkt worden en vervolgens geëxporteerd. Ook het overgrote deel van de binnenlandse productie gaat, na bewerking, de grens over. In totaal werken er ruim 600.000 mensen in banen die direct afhankelijk zijn van de agrarische productie.

Elke boer houdt dus ruim tien mensen aan het werk in Nederland. Dat kun je niet zomaar even wegvegen. We hebben de kennis, havens en de logistiek. Laten we ze dan ook gebruiken!

En voor de rest? Wees trots op onze boerenstand!!

Maak het voedsel duurder en verplicht de "budget" supermarkten ook om "onze eigen" producten in de schappen te leggen. En zorg er zo voor dat de boer een beter verdienmodel krijgt. Meer geld in de eigen portemonnee betekent dat de boeren een kleiner bedrijf nodig hebben voor hun dagelijkse boterham. En zijn er minder koeien, minder vee en minder grond nodig.

Oké. Die komen er dan inderdaad in het buitenland wel weer bij. Met lagere dierwelzijnseisen, gezondheidseisen en andere eisen op het gebied van gewasbeschermingsmiddelen en antibiotica.

Maar dat wil "groen" toch niet weten of zien dus dat telt hier niet.

Eigen producten in eigen schappen. En een extra heffing op goedkope buitenlandse producten. Die naar "onze" boeren gaat. En die niet aan de strijkstok van de grootwinkelbedrijven blijft plakken. Dit betekent kleinere en gezonde bedrijven waar een goede boterham mee valt te verdienen.


Ons landschap blijft dan beter onderhouden, welzijnseisen zijn makkelijker te voldoen, de natuur vaart er wel bij, meer vergroening bij de hectares die "over" zijn. En de belangrijkste. Nederland blijft Nederland. En geen half-af natuurgebied vol zonnekampen, windklappers en uit de grond gestampte woonwijken.

Nederland is ons land. Een groene delta die is ontwikkeld door de boeren, rijk geworden door de (agrarische) handel.

Nederland dreigt nu het afvoerputje van Europa te worden. Men verkwanselt een rijk bezit voor groene onzekerheid. Maak beleid op feiten en niet op de fictie van gemanipuleerde rekenmodellen. Meten is weten. Gokken wordt dokken. Iedereen weet wel hoe dat gaat in casino's. Het "huis" wint altijd.

En dat kan in dit mooie land, toch niet de bedoeling zijn.....

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page