top of page

Waarom scheiden melkveehouders koeien en kalveren? .

** Geef aan dat de redenen zijn geworteld in wetenschap en ervaring ** .


1. Gezondheid Kalveren worden geboren met een niet-functioneel immuunsysteem. In tegenstelling tot mensen staat de structuur van de koeienplacenta de overdracht van antilichamen van koe op kalf in utero (vóór de geboorte) niet toe. Kalveren vertrouwen uitsluitend op biest om hun immuunsysteem op te bouwen. . Colostrum: de eerste melk die een koe produceert, zit vol met antilichamen die het immuunsysteem ontwikkelen. . Nadat het kalf is geboren, melken we de koe en voeren we het kalf per fles🍼 zodat we ervoor zorgen dat het kalf🐮 tijdig genoeg schoon en kwalitatief hoogstaand biest krijgt. Het kalf kan de antilichamen slechts 24-48 uur opnemen (met een significante daling na 6 uur), dus tijd is van essentieel belang. . Als we het kalf alleen laten verzorgen, hebben we geen idee hoeveel of de kwaliteit van de biest het kalf krijgt. Als het kalf niet genoeg antistoffen absorbeert voordat het raam open is, kan het passief immuunsysteem falen. Dit is een slecht functionerend immuunsysteem, dat rampzalig is🙅 als ze ziek worden .😷 .


2. Veiligheid Omdat we hebben gefokt voor tamere melkkoeien, hebben we onvermijdelijk veel van hun moederlijke eigenschappen eruit gefokt. Sommigen zullen het kalf likken, anderen zullen denken dat het een buitenaards wezen is 👽 en het verlaten, van sommigen is zelfs bekend dat ze per ongeluk op het kalf liggen als ze te lang bij elkaar blijven (niet goed 😬). .


3. Sociale afstand nemen De kalveren leven ter bescherming in een aparte kalverstal. Kalveren hoeven maar weinig te worden blootgesteld aan een ziekte 😷 in vergelijking met volwassenen. Koeien poepen gewoon 💩 waar dan ook, waardoor een pasgeboren kalf🐮 aan ziektekiemen wordt blootgesteld. We werken er hard aan om de kraamruimte schoon te houden, maar hoe langer het kalf daar blijft, hoe meer het wordt blootgesteld aan ziekteverwekkers. . Ik geef om de gezondheid en veiligheid van mijn kalveren (munchkins😍). Gezonde en volwassen kalveren worden gezonde en productieve koeien.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page