top of page

Wild schaap vijf jaar lang niet geschoren


Over dit schaap hebben dierenactivisten hun mond vol. "zo worden ze gefokt!!!", "zo gaan boeren met hun dieren om!!!" zijn de veel gehoorde kreten. Allemaal bedoeld om de boeren weg te zetten als dierenbeulen.

Hoe zit het dan met dit schaap?. Nou, dit schaap heeft 5 jaar lang geen scheerbeurt gehad omdat het schaap de wildernis is ingetrokken. Dus 5 jaar lang geen mensen gezien.


Punt is dat dierenactivisten niet zuiver op de graad zijn. De Partij voor de Dieren is net zo'n club die met onwaarheden de burgers probeert een slecht geweten aan te praten als men vlees eet. Voorbeeld is het gevalletje soja. "Hele bossen worden gekapt omdat Nederlandse boeren hun dieren soja geven!!!". Nee, de dieren op de boerderij krijgen soja schroot. Dat is een afval product van soja die niet meer geschikt is voor consumptie of anderszins.


Nog zo 1. "De Afrikaanse varkenspest komt doordat de varkens veel te dicht op elkaar zitten in die megastallen!!!". Nee. De Afrikaanse Varkenspest komt van wilde zwijnen die de tamme varkens aansteken. "Dat kan niet, ze zitten altijd binnen". Nee. Het voer voor varkens wordt besmet door wilde zwijnen waar de wilde zwijnen rondcharrelen. Megastallen zijn niet meer dan een grote stal waar varkens in verschillende afdelingen leven. Het klimaat wordt goed geregeld en het dierenwelzijn staat voorop in een nieuwe grote stal.


Toch worden deze waarheden door dierenactivisten afgedaan als leugens, zelfs als je er een filmpje bij plaatst. Dan vraag ik mezelf toch af of zij de lagere school niet afgemaakt hebben. Ik kan er niets anders van maken.

Team Avin. Hans Ubbink.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page