top of page

‘Woudfunding’: Partij voor de Dieren koopt tussen Noordijk en Gelselaar landbouwgrond ‘vrij’

NEEDE/NOORDIJK - Partij voor de Dieren koopt onder het motto ‘Woudfunding’ 16.810 vierkante meter weiland op om om te vormen tot nieuwe natuur. De percelen moeten kruiden- en faunarijk grasland en vochtige heide worden, zo heeft de partij dinsdag bekendgemaakt.


Bij het Achterhoekse project gaat het om een locatie aan de Haardijk tussen Gelselaar en Noordijk. De PvdD heeft eerder bij Daarle (Overijssel) iets dergelijks gedaan. Daar kocht de partij zoals die dat zelf noemt, 100.000 vierkante meter landbouwgrond vrij.


Prioriteit

„Voor het leefbaar houden van ons land moet nú prioriteit gegeven worden aan het beschermen van bestaande natuur en creëren van nieuwe natuurgebieden. Voor onszelf én voor toekomstige generaties. Als we 75% minder dieren gaan fokken komt veel landbouwgrond vrij om het woningtekort aan te pakken, maar vooral om de natuur te laten groeien en bloeien”, aldus fractievoorzitter en lijsttrekker Esther Ouwehand.


Wie mee wil doen aan de crowdfundingsactie voor nieuwe natuur, kan dat doen via www.mijnnatuur.nl. Gisteren maakte de PvdD tegelijk met het initiatief bij Neede/Noordijk ook een project bij Maasbracht bekend. In Limburg gaat het om 18.640 vierkante meter.


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page